PRESS

Diversify in the news:

The Diversify Foundation frequently engages in media advocacy for diversity, and on specific projects to raise awareness and information.


August 2018

"Who is benefiting from these deportations? Who loses if we get amnesty, continue to work, and pay taxes?” 

Source: Facebook / Video: Interview w/ Ali Omumi


DECEMBER 2018

De som svarat på vår enkät förstår inte vem som kan få en helhetsbedömning och det skapar en sådan oerhörd panik

Source: Svenska Dagbladet / Read Full Article


DECEMBER 2018

en ingenjör som kompetensutvisades och lämnade landet nekades att komma tillbaka i förra veckan eftersom hans nya ansökan betraktades som en förlängning. Hemants fall visar specifikt hur frågan om ”ny ansökan” och ”förlängning” är ett av många områden som inte löses av en så kallad ”helhetsbedömning”.  

Source: Epoch Times / Read Full Article

 

 

OCTOBER 2018

– Reglerna borde absolut ändras om Sverige vill fortsätta dra till sig internationell talang och ses som ett föregångsland för mänskliga rättigheter. I Peters fall, en småföretagare, behöver det finnas en bättre dialog kring vad som förväntas av en. Vi behöver ett juridiskt regelverk som är en win-win för både Sverige som land och för den internationella talang som kommer hit.

Source: Sveriges Television / Read Full Article


JULY 2018

Ingenjörer och andra högutbildade arbetare från länder utanför EU rekryteras för att fylla hål i Sverige. Men just nu uppskattas 14 000 personer vänta på att få sitt uppehållstillstånd förlängt. En process som riskerar att påverka bilden av Sverige.

Source: Metro / Read full article


JULY 2018

Non-EU workers in Sweden facing possible deportation because of mistakes made by their employers say their situation is making them stressed, depressed or worse. 

Source: Sveriges Radio / Read Full Article


JULY 2018

Almost all the respondents said the work permit renewal process had affected the health of them and their family, with close to one in three reporting stress and one in five reporting feeling depressed.

Source: The Local / Read Full Article

 

July 2018

– Många av oss kom hit för att vi trodde på Sverige mer än våra egna länder. Det är ett enormt slag mot Sveriges rykte när de utvisar kompetenta medarbetare, säger Matthew Kriteman, verksamhetschef på Diversify till tidningen.

Source: fPlus / Read Full Article


JULY 2018

Att svenska myndigheter möter utlänningar som vill arbeta här med restriktivitet och misstro har ett både ekonomiskt och humanitärt pris. Sverige behöver inför framtiden vara tillräckligt attraktivt som land för att locka begåvade människor till företag i framkant.

Source: Corren / Read Full Article